Ingredients
Scale
- 4 st tomater
- 115 gram ostronskivling
- 1 st gul paprika
- 175 gram morötter
- 175 gram squash
- 275 gram långkornigt ris
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st gula lökar
- 6 msk olivolja
- 7,5 dl grönsaksbuljong
- 0,5 gram saffran
Instructions
- Värm grönsaksbuljongen och häll i saffranet i 3-4 msk av grönsaksbuljongen. Låt stå i 5 minuter.
- Hetta upp oljan i en paellagryta eller stor gjutjärnsstekpanna. Skiva de gula lökarna och hacka vitlöken. Lägg i och stek på låg värme tills det mjuknat. Tillsätt de två rissorterna och skaka om i 2-3 minuter tills grynen täcks av oljan. Hacka squashen. Tillsätt grönsaksbuljongen, squashen och saffransbuljongen. Rör om då det börjar koka och sänk sedan värmen till det lägsta. Lägg ett lock eller en bit folie på grytan och koka sakta i ungefär 15 minuter. (Rör inte i onödan då det inte släpper ut ånga och luft.)
- Skär morötterna i stavar, skala och kärna ur tomaterna samt kärna ur paprikan och skiva den. Tillsätt salt och peppar efter behag. Lägg på locket igen och låt koka i ytterligare 5 minuter, eller tills riset är nästan färdigt. Skär ostronskivlingen i bitar. Tillsätt och låt koka utan lock tills svampen precis mjuknat.
- Servera din väldoftande grönsakspaella med paprikastrimlor som garnering.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 30 mins