Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jambalaya i crockpot - Recept ur Hssons Skafferi

Jambalaya i crockpot


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Author: Marcus
  • Total Time: 2 timmar 40 minuter
  • Yield: 6 1x

Description

Jambalaya i crockpot är en variant på den klassiska cajun-rätten som inte kräver så mycket ansträngning. Detta speciella recept innehåller inte räkor men det kan enkelt läggas till för en klassisk version av jambalaya.


Ingredients

Scale

1 kg kycklingbröst, skinn- och benfria

400 g kryddig krov

800 g tärnade tomater

2,5 dl kycklingbuljong

1⁄2 medelstor lök

4 morötter

4 stjälkar selleri

1 msk vitlök

1 medelstor grön paprika

1 medelstor röd paprika

1 jalapeño, valfritt

2 msk olivolja

1 msk cajunkrydda

Salt och peppar efter smak

1 msk majsstärkelse

2 msk kallt vatten

5 dl kokt ris


Instructions

1. Koka riset enligt den metod du föredrar.

2. Tvätta morötterna, sellerin och paprikorna. Skala morötterna.

3. Skär morötter, selleri, paprika och lök i små tärningar.

4. Värm 2 msk olivolja på medelvärme i en stor gryta. Tillsätt morötter, selleri, paprika, lök och 1 msk vitlök. Koka i 8-10 minuter under omrörning då och då.

5. Efter att grönsakerna har kokat klart, lägg dem i en crockpot och lägg kycklingbrösten ovanpå. Häll i de tärnade tomaterna och kycklingbuljongen. Rör ner 1 msk cajunkrydda.

6. Ställ in din crockpot på hög värme och koka i 2-3 timmar.

7. Efter att jambalaya har kokat i 2 timmar, ta bort kycklingen och strimla med två gafflar i en stor skål.

8. Därefter måste du reda jambalayan. Blanda samman 1 msk majsstärkelse med 2 msk kallt vatten, tillsätt till buljongen och rör om. Såsen kommer att tjockna när du rör om. Om du upptäcker att din sås inte blir tjock, prova att röra ner lite mer av majsstärkelsen.

9. Skär korven i en halv centimeter tjocka skivor, stek i en panna och lägg sedan ner i jambalayan.

10. Fortsätt koka i ytterligare 10 minuter. Rör om ofta. Lägg tillbaka kycklingen till jambalayan, tillsätt det kokta riset och smaka av med salt och peppar.

Notes

Detta recept ger 6 portioner. Fördela blandningen jämnt mellan dina matlådor.

Om du vill ha räkor i din jambalaya, se till att inte lägga i dem för tidigt eftersom de blir sega om de värms för länge.

  • Prep Time: 10 minuter
  • Cook Time: 2 timmar 30 minuter
  • Method: Crockpot

Nutrition

  • Calories: 509 kcal
  • Fat: 26g
  • Carbohydrates: 34g
  • Protein: 35g