Alla suktar väl efter en kryddig, mör, smakexplosion till chiligryta? Det här receptet på chiligryta kommer med omedelbar verkan att förflytta dig till den djupaste amerikanska södern och ge dig en smakupplevelse som måhända inte passar alla, men som kommer att ge en belöning rikare än guld för den som vet att uppskatta livets goda. Ta fram banjon och laga en chiligryta!
PrintChiligryta
- Total Time: 3 hours 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 1,2 kg nötkött (högrev)
- olja
- 2 gula lökar
- 2 st morötter
- 5 stjälkar blekselleri
- 1o vitlöksklyftor
- 2,5 st urkärnade chilipeppar
- 2,5 st chipotlechili
- 2 msk ingefära
- 2 burkar krossade tomater
- 5 dl ljust öl
- 2,5 dl oxbuljong
- 1 msk honung
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano
- 2 st lagerblad
- 2 st röd paprika
Instructions
- Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
- Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
- Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
- Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
- Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 3 hours
0
Skriv en kommentar