Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chiligryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 3 hours 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1,2 kg nötkött (högrev)
  • olja
  • 2 gula lökar
  • 2 st morötter
  • 5 stjälkar blekselleri
  • 1o vitlöksklyftor
  • 2,5 st urkärnade chilipeppar
  • 2,5 st chipotlechili
  • 2 msk ingefära
  • 2 burkar krossade tomater
  • 5 dl ljust öl
  • 2,5 dl oxbuljong
  • 1 msk honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2 st lagerblad
  • 2 st röd paprika

Instructions

  1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
  2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
  3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
  4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
  5. Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 3 hours