Ingredients
Scale
- 1,2 kg nötkött (högrev)
- olja
- 2 gula lökar
- 2 st morötter
- 5 stjälkar blekselleri
- 1o vitlöksklyftor
- 2,5 st urkärnade chilipeppar
- 2,5 st chipotlechili
- 2 msk ingefära
- 2 burkar krossade tomater
- 5 dl ljust öl
- 2,5 dl oxbuljong
- 1 msk honung
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano
- 2 st lagerblad
- 2 st röd paprika
Instructions
- Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
- Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
- Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
- Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
- Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 3 hours