Ingredients
Scale
- 1 fläskfile
Ingefärsglace
- 2 msk citronsaft, pressad
- 1,5 msk flytande honung
- 1 msk ingefärslag
- 1 msk syltad ingefära, hackad
Yoghurt
- 1 dl gurka, finhackad
- 0,5 dk rödlök, finhackad
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 krm salt
Instructions
- Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka c:a 2 minuter tills den blir lite simmig. Låt kallna.
- Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång i slutet på tillagningen och en gång strax innan köttet skärs upp.
- Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.
- Skiva fläskfilén och servera den med valfritt tillbehör och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet.
Notes
Pensla inte köttet för tidigt. Honungen i glacen bränns lätt vid. Pensla strax före servering.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 30 mins