När det inte är så bråttom med maten och det är viktigt att det smakar otroligt bra, så är det här receptet på fläskfilé med två marinader på tre dagar det perfekta valet.
PrintFläskfilé med två marinader på tre dagar
- Total Time: 72 hours 45 mins
- Yield: 10 1x
Ingredients
Scale
- 3 st fläskfiléer á 700 gr
- salt och peppar
Marinad 1:
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 0.5 msk finriven färsk ingefära
- 0.5 dl honung
- Olja så att det täcker köttet
Marinad 2:
- 1 dl balsamvinäger
- 5 dl olivolja
- 1 dl finhackad rödlök
- 1 dl finhackade soltorkade tomater
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 dl hackad purjolök
- 1 dl hackade svarta oliver
- 1 dl festkapris med lag
Instructions
- Blanda till marinad 1.
- Salta och peppra fläskfiléerna och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
- Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna i ugnen i ca 175° i 45 minuter.
- Låt köttet svalna och skär i centimetertjocka sneda skivor så där lite proffssnyggt. Lägg skivorna i den form du ska servera i (helst en med höga kanter så att du slipper vara nervös för kladd och spill och katastrofer).
- Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen. Låt ligga i kylen i två dygn. Servera köttet kallt med marinaden som sås och med potatisgratäng bredvid.
- Prep Time: 72 hours
- Cook Time: 45 mins
Ingela och bengt säger
Mycket gott