Ingredients
Scale
- 3 st fläskfiléer á 700 gr
- salt och peppar
Marinad 1:
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 0.5 msk finriven färsk ingefära
- 0.5 dl honung
- Olja så att det täcker köttet
Marinad 2:
- 1 dl balsamvinäger
- 5 dl olivolja
- 1 dl finhackad rödlök
- 1 dl finhackade soltorkade tomater
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 dl hackad purjolök
- 1 dl hackade svarta oliver
- 1 dl festkapris med lag
Instructions
- Blanda till marinad 1.
- Salta och peppra fläskfiléerna och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
- Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna i ugnen i ca 175° i 45 minuter.
- Låt köttet svalna och skär i centimetertjocka sneda skivor så där lite proffssnyggt. Lägg skivorna i den form du ska servera i (helst en med höga kanter så att du slipper vara nervös för kladd och spill och katastrofer).
- Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen. Låt ligga i kylen i två dygn. Servera köttet kallt med marinaden som sås och med potatisgratäng bredvid.
- Prep Time: 72 hours
- Cook Time: 45 mins