Description
Ugnsbakad fläskfilé serverad med rostad brysselkål tillagad med bacon och gröna äpplen. En klassisk kött- och grönsaksrätt.
Ingredients
- 1 kg fläskfilé
- 1 kg brysselkål
- 1 grönt äpple
- 1 silverlök, eller annan mild lök
- 2 msk olivolja
- 8 bitar bacon
- 2 tsk vitlökspulver
- Salt och peppar
Instructions
1. Värm ugnen till 220°C. Putsa, torka och krydda fläskefilén med salt, peppar och 2 tsk vitlökspulver. Tillaga i ugnen i 45 minuter eller tills den har nått en innertemperatur på 72°C.
2. Skär äpplet och löken i stora tärningar. Ta bort stjälkarna från brysselkålen och dela dem på mitten. Lägg ner löken och brysselkålen i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.
3. Sätt in brysselkålen och löken i ugnen i 30 minuter eller tills brysselkålen är mjuk. Lägg i äpplena först efter att grönsakerna har bakats klart. Äpplena kommer att lagas i mikrovågsugnen när du värmer upp måltiden. Du vill inte att de ska bli mosiga, utan de ska behålla sin krispighet.
4. Tillaga baconet antingen på spisen eller i ugnen tills det är knaprigt och lägg ner tillsammans med grönsakerna och äpplena när det är helt genomstekt.
Notes
Detta recept ger 5 portioner. Fördela köttet och grönsakerna jämnt mellan 5 matlådor.
- Prep Time: 10 minuter
- Cook Time: 50 minuter
Nutrition
- Calories: 438 kcal
- Fat: 16g
- Carbohydrates: 26g
- Protein: 48g