Glaserade revbensspjäll. Vem kan tacka nej till dessa när de rykande varma presenteras med god dryck och sällskap inför helgen? Jag gillar att göra våra glaserade revbensspjäll med lite extra chili för extra sting.
PrintGlaserade revbensspjäll
- Total Time: 1 hour
Ingredients
Scale
- 1 kg revbensspjäll
- 2 l vatten
- 1 gul lök
- En ganska stor bit ingefära
- Hönsbuljong
Glasering:
- 1 dl svartvinbärsgelé
- 2 msk senapspulver
- 2 msk senap
- 3 msk honung
- 2 msk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 2 msk ketchup
- 1 msk malen ingefära
- 1,5 tsk salt
- Lite chipotle för röksmak och sting
Instructions
- Koka upp vatten, hönsbuljong, skalad och delad lök och ingefära. Lägg ner spjällen och låt koka upp. Sjud i c:a 45 minuter tills det börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda alla ingredienserna till glaseringen och låt koka upp.
- Täck spjällen med glaseringen och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg.
- Cook Time: 1 hour
1
Skriv en kommentar