Ingredients
Scale
- 1 kg revbensspjäll
- 2 l vatten
- 1 gul lök
- En ganska stor bit ingefära
- Hönsbuljong
Glasering:
- 1 dl svartvinbärsgelé
- 2 msk senapspulver
- 2 msk senap
- 3 msk honung
- 2 msk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 2 msk ketchup
- 1 msk malen ingefära
- 1,5 tsk salt
- Lite chipotle för röksmak och sting
Instructions
- Koka upp vatten, hönsbuljong, skalad och delad lök och ingefära. Lägg ner spjällen och låt koka upp. Sjud i c:a 45 minuter tills det börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda alla ingredienserna till glaseringen och låt koka upp.
- Täck spjällen med glaseringen och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg.
- Cook Time: 1 hour