Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heltstekt rödvinsmarinerad fläskkarré


(Inga betyg än)

  • Total Time: 4 hours

Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fläskkarré med ben
  • 3 dl rödtjut
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • olja

Instructions

  1. Lägg karrén i dubbla plastpåsar. Häll i rödvinet och lägg i vitlöksklyftorna. Ställ karrén i kylskåpet några timmar; vänd den då och då.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg karrén i en oljad form; salta och peppra. Ställ in den i nedre delen av ugnen, med stektermometer i tjockaste delen.
  3. Efter tio minuter sänker du temperaturen till 150 grader. Tillaga karrén tills den har en innertemperatur på cirka 75 grader (1,5-2 timmar).
  4. Tag ut, och låt svalna inlindad i aluminiumfolie.
  5. Servera med tomat- och bönragu.
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 2 hours
Exit mobile version