Jambalaya, denna fantastiska kreolska mix av fransk och spansk mat, härstammandes från Karibien, är en garanterad succé. Vem kan motstå en kryddig jambalaya med kyckling, stark korv och räkor, kryddad med vin och saffran, egentligen?
PrintJambalaya
- Total Time: 1 hour 10 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- Basilika
- Oregano
- 2 st gula lökar
- 1 paket saffran
- 3 dl råris
- 5 msk olivolja
- 1 tärning hönsbuljong
- 5 dl vatten
- 1,5 dl vitt vin, torrt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 st lagerblad
- 2 st chorizokorvar
- 1 st zucchini
- 1 st röd paprika
- 200 gram skalade räkor
- 2 st kycklingfiléer
- 100 gram svarta oliver, urkärnade
- Sweet chilisås
Instructions
- Fräs hackad lök, råris och saffran i 3 msk olivolja.
- Tillsätt buljongtärning, vin, vatten, en hackad vitlöksklyfta och lagerblad. Koka c:a 45 minuter under lock. Riset får gärna vara lite tuggigt.
- Skär korven i skivor och fräs den tillsammans med zucchinin och paprika i 2 msk olivolja. Om det blir spad när du fräser korven, blanda i det också. Jambalayan får gärna vara lite blöt.
- Blanda ner det uppfrästa riset tillsammans med räkor, stekt och uppskivad kyckling, oliver, en pressad vitlöksklyfta och kryddor.
- Servera gärna med auberginekräm.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 50 mins
5
Skriv en kommentar