Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jambalaya


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 5 reviews

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • Basilika
  • Oregano
  • 2 st gula lökar
  • 1 paket saffran
  • 3 dl råris
  • 5 msk olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin, torrt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st lagerblad
  • 2 st chorizokorvar
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 200 gram skalade räkor
  • 2 st kycklingfiléer
  • 100 gram svarta oliver, urkärnade
  • Sweet chilisås

Instructions

  1. Fräs hackad lök, råris och saffran i 3 msk olivolja.
  2. Tillsätt buljongtärning, vin, vatten, en hackad vitlöksklyfta och lagerblad. Koka c:a 45 minuter under lock. Riset får gärna vara lite tuggigt.
  3. Skär korven i skivor och fräs den tillsammans med zucchinin och paprika i 2 msk olivolja. Om det blir spad när du fräser korven, blanda i det också. Jambalayan får gärna vara lite blöt.
  4. Blanda ner det uppfrästa riset tillsammans med räkor, stekt och uppskivad kyckling, oliver, en pressad vitlöksklyfta och kryddor.
  5. Servera gärna med auberginekräm.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins