Ingredients
Scale
- Basilika
- Oregano
- 2 st gula lökar
- 1 paket saffran
- 3 dl råris
- 5 msk olivolja
- 1 tärning hönsbuljong
- 5 dl vatten
- 1,5 dl vitt vin, torrt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 st lagerblad
- 2 st chorizokorvar
- 1 st zucchini
- 1 st röd paprika
- 200 gram skalade räkor
- 2 st kycklingfiléer
- 100 gram svarta oliver, urkärnade
- Sweet chilisås
Instructions
- Fräs hackad lök, råris och saffran i 3 msk olivolja.
- Tillsätt buljongtärning, vin, vatten, en hackad vitlöksklyfta och lagerblad. Koka c:a 45 minuter under lock. Riset får gärna vara lite tuggigt.
- Skär korven i skivor och fräs den tillsammans med zucchinin och paprika i 2 msk olivolja. Om det blir spad när du fräser korven, blanda i det också. Jambalayan får gärna vara lite blöt.
- Blanda ner det uppfrästa riset tillsammans med räkor, stekt och uppskivad kyckling, oliver, en pressad vitlöksklyfta och kryddor.
- Servera gärna med auberginekräm.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 50 mins