Limefilé är ett recept med lite annorlunda smak. Limefilé utnyttjar de flesta smaklökarna: sötma, sälta och såklart surhet. Vi kan säkert få in umami där också i och med sojan. Det är i det hela taget en mycket smakrik och förnöjsam upplevelse som kommer att överraska!
PrintLimefilé
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk kalvfond
- 0.5–1 tsk sambal oelek
- 1 tsk soja
- 1 msk honung
- 1 st lime
Instructions
- Skär limen på mitten och pressa ut saften.
- Putsa fläskfilén, och skär i lagom tjocka bitar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna, lägg över på ett fat och salta.
- Blanda vatten, crème fraîche, kalvfond, sambal och limesaft i stekpannan och låt koka upp.
- Lägg ner köttet och låt puttra med i 6-8 minuter.
Notes
Receptet kommer ursprungligen från recepten.se
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
3
Skriv en kommentar