Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Puerco pibil


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 7 hours 30 mins
  • Yield: 6 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg fläskkött
  • ~1 dl apelsinjuice
  • 1 lime
  • 30 g Recado de Achiote
  • Salt
  • (Vitlök)

Instructions

  1. Blanda achiote med apelsinjuice och limesaft. Lägg till lite krossad vitlök om så önskas. Salta och smaka av.
  2. Skär köttet i 5×5 cm stora kuber. Lägg köttet i marinaden i minst 4 timmar, helst över natten.
  3. Lägg folie i en ugnssäker form och lägg i köttet. Täck över med folie, inte för hårt.
  4. Tillaga i ugn på 150-170° i 3 timmar tills köttet är mört.
  5. Servera med ris och rosa inlagda lökar.
  • Prep Time: 4 hours 30 mins
  • Cook Time: 3 hours