Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Puerco pibil


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 7 hours 30 mins
  • Yield: 6 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg fläskkött
  • ~1 dl apelsinjuice
  • 1 lime
  • 30 g Recado de Achiote
  • Salt
  • (Vitlök)

Instructions

  1. Blanda achiote med apelsinjuice och limesaft. Lägg till lite krossad vitlök om så önskas. Salta och smaka av.
  2. Skär köttet i 5×5 cm stora kuber. Lägg köttet i marinaden i minst 4 timmar, helst över natten.
  3. Lägg folie i en ugnssäker form och lägg i köttet. Täck över med folie, inte för hårt.
  4. Tillaga i ugn på 150-170° i 3 timmar tills köttet är mört.
  5. Servera med ris och rosa inlagda lökar.
  • Prep Time: 4 hours 30 mins
  • Cook Time: 3 hours
Exit mobile version