Våra goda revbensspjäll blir både möra, precis som de ska vara, och lite heta tack vare chipotle. Inte bara heta dock, utan väldigt smakrika också.
PrintRevbenspjäll
Ingredients
Scale
- 5 kg revbensspjäll
- 1 st vitlök
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- Salt
Glaze
- 1 dl ketchup
- 1 dl soja
- 1 dl råsocker
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl flytande honung
- 1 tumstor bit färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- Ev lite chipotle för styrka och rökig smak
Instructions
- När du ska koka revbenen kan du göra på två sätt. Antingen fyller man en kastrull med vatten och lägger i klyftad lök, vitlök och slantade morötter och saltar rejält. Sedan kokar man revbenen långsamt tills de bli möra.
- Om du har en tryckkokare kan du lägga ner revbenen i den, fylla på med vatten så att de täcks och lägga ner grönsaker och salta och koka på högt tryck i c:a 25 minuter.
- När de är klara och köttet nästan ramlar av benen, ta upp revbenen och låter dem rinna av innan de täcks med glaze.
Glasering
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ihop alla flytande ingredienser till glazen i en skål, riv ner ingefära och vitlöken.
- Pensla rikligt på revbenen och låt dem vara inne i ugnen i 30-40 minuter tills de fått färg.
- Pensla ytterligare en gång efter 15 minuter.
Marcus säger
Det blev alldeles utmärkt i tryckkokaren, så jag föredrar den.