Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Revbenspjäll


(4,81)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 27 reviews

Ingredients

Scale
  • 5 kg revbensspjäll
  • 1 st vitlök
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • Salt

Glaze

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl soja
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 tumstor bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ev lite chipotle för styrka och rökig smak

Instructions

  1. När du ska koka revbenen kan du göra på två sätt. Antingen fyller man en kastrull med vatten och lägger i klyftad lök, vitlök och slantade morötter och saltar rejält. Sedan kokar man revbenen långsamt tills de bli möra.
  2. Om du har en tryckkokare kan du lägga ner revbenen i den, fylla på med vatten så att de täcks och lägga ner grönsaker och salta och koka på högt tryck i c:a 25 minuter.
  3. När de är klara och köttet nästan ramlar av benen, ta upp revbenen och låter dem rinna av innan de täcks med glaze.

Glasering

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop alla flytande ingredienser till glazen i en skål, riv ner ingefära och vitlöken.
  3. Pensla rikligt på revbenen och låt dem vara inne i ugnen i 30-40 minuter tills de fått färg.
  4. Pensla ytterligare en gång efter 15 minuter.
Exit mobile version