Vitlöksspäckad fläskkarré
- Total Time: 1 hour 40 mins
Ingredients
Scale
- 1 1/2 kg fläskkarré
- En handfull vitlöksklyftor, så många du tycker får plats
- Salt
- Peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg karrén på en stor bit aluminiumfolie på en plåt.
- Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält.
- Linda in karrén i foliet och gör ett litet hål ovanpå så att ångan kan komma ut.
- Stoppa in den längst ner i ugnen i minst 1 1/2 timme, eller använd termometer och ta ut när mitten når runt 80°.
- Om du ska servera den varmt, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den. Servera med t.ex. färsk pasta. Använd skyn till att göra någon god sås.
- Den går även att servera kall, låt den då den svalna i paketet och sedan ligga i kylskåpet tills det är dags att skiva.
- Beroende på antalet vitlöksklyftor, så kanske det inte är den bästa lunchlådan på jobbet.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 1 hour 30 mins
ingela säger
Hej, det låter gott måste prova det någon gång. Ingela
marcus säger
Ja, den är mycket god och enkel, men man kanske får vara lite försiktig med vitlöken om man ska träffa folk.