Ingredients
Scale
- 1 1/2 kg fläskkarré
- En handfull vitlöksklyftor, så många du tycker får plats
- Salt
- Peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg karrén på en stor bit aluminiumfolie på en plåt.
- Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält.
- Linda in karrén i foliet och gör ett litet hål ovanpå så att ångan kan komma ut.
- Stoppa in den längst ner i ugnen i minst 1 1/2 timme, eller använd termometer och ta ut när mitten når runt 80°.
- Om du ska servera den varmt, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den. Servera med t.ex. färsk pasta. Använd skyn till att göra någon god sås.
- Den går även att servera kall, låt den då den svalna i paketet och sedan ligga i kylskåpet tills det är dags att skiva.
- Beroende på antalet vitlöksklyftor, så kanske det inte är den bästa lunchlådan på jobbet.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 1 hour 30 mins