Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksspäckad fläskkarré


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 40 mins

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 kg fläskkarré
  • En handfull vitlöksklyftor, så många du tycker får plats
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg karrén på en stor bit aluminiumfolie på en plåt.
  3. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält.
  4. Linda in karrén i foliet och gör ett litet hål ovanpå så att ångan kan komma ut.
  5. Stoppa in den längst ner i ugnen i minst 1 1/2 timme, eller använd termometer och ta ut när mitten når runt 80°.
  6. Om du ska servera den varmt, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den. Servera med t.ex. färsk pasta. Använd skyn till att göra någon god sås.
  7. Den går även att servera kall, låt den då den svalna i paketet och sedan ligga i kylskåpet tills det är dags att skiva.
  8. Beroende på antalet vitlöksklyftor, så kanske det inte är den bästa lunchlådan på jobbet.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins