Fantastiskt gott, fantastiskt enkelt. Ett höjdarrecept för matlådan och för de tillfällen ni ska lyxa till det lite och imponera på era gäster. Var dock aningens försiktig med allt salt, ty det kan mycket väl räcka med allt bacon som finns i såsen.
PrintFläskfilé med baconsås
- Total Time: 50 mins
Ingredients
Scale
- 600 g fläskfilé
- 3 tomater
- 1 pkt bacon
- ~10 champinjoner
- 2,5 dl grädde
- 2 msk sötstark senap eller dijon
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kalvfond eller nån form av buljong
- Riven ost
Instructions
- Klipp bacon i bitar, bryn och låt rinna av på papper. Skiva champinjonerna och stek dem. Skär fläskfilén i c:a 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn på båda sidorna.
- Skiva tomaterna och lägg på botten i en ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén över, toppa med champinjonerna.
- Vispa ur stekpanna med grädden, tillsätt senap vitlök och kalvfond/buljong. Salta, peppra, om du verkligen tycker det behövs, och blanda i baconet. Ta en nypa cayennepeppar i om det önskas lite sting.
- Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225° i c:a 20 minuter eller tills den fått fin färg.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentar