Ingredients
Scale
- 600 g fläskfilé
- 3 tomater
- 1 pkt bacon
- ~10 champinjoner
- 2,5 dl grädde
- 2 msk sötstark senap eller dijon
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kalvfond eller nån form av buljong
- Riven ost
Instructions
- Klipp bacon i bitar, bryn och låt rinna av på papper. Skiva champinjonerna och stek dem. Skär fläskfilén i c:a 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn på båda sidorna.
- Skiva tomaterna och lägg på botten i en ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén över, toppa med champinjonerna.
- Vispa ur stekpanna med grädden, tillsätt senap vitlök och kalvfond/buljong. Salta, peppra, om du verkligen tycker det behövs, och blanda i baconet. Ta en nypa cayennepeppar i om det önskas lite sting.
- Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225° i c:a 20 minuter eller tills den fått fin färg.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins