Ingredients
Scale
- 1 kg fransyska
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 äpple
- 1 tsk salt
- 1 msk pepparmix
- 4 lagerblad
- 3 msk rönnbärsgelé
- 40 cl Porter
- 1 dl grädde
- 1 tsk soja
- Mjöl
Instructions
- Lägg lergrytan i blöt c:a 30 innan den ska in i ugnen.
- Gnid in kryddorna i köttet och lägg ner det i grytan. Klyfta löken, äpplet och moroten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerbladen, slå över portern och lägg i gelén.
- Ställ in grytan i kall ugn, sätt på 175° och låt stå c:a 2 timmar, eller något kortare så att köttet inte blir segt.
- Lägg sedan upp köttet på ett fat, och sila bort grönsakerna ur skyn. Häll i en kastrull, slå över grädde och soja och låt koka upp. Red med mjöl och smaka av.
Notes
Tänk på att fransyska i lergryta kan krympa en del, så köp inte en för liten bit.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 2 hours