Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Getostgratinerad fläskfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

5 from 1 review

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 fläskfilé, c:a 600 g
  • 1 tsk salt
  • Smör

Cremé

  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa filén och skär den i 2 cm tunna skivor, salta och peppra.
  3. Bryn skivorna på båda sidor och lägg över i en ugnssäker form.
  4. Mosa osten och blanda med crème fraîchen, vitlök och peppar, och höll det sedan över köttet.
  5. Gratinera mitt i ugnen c:a 5-10 minuter eller tills köttet är klart.