Ingredients
Scale
- ca 1200 g kalvlägg
- ca 1/2 dl vetemjöl
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1/3 liten rotselleri
- 3 msk smör eller margarin
- 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
- 500 g krossade tomater
- 1 apelsin
- 1/3 kruka timjan
- 1 lagerblad
- salt och peppar
Gremolata
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk olivolja
Instructions
- Snitta kanten på köttskivorna och vänd dem i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.
- Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
- Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benen. Riv skalet av citronen och smaksätt osso buco-grytan med lite pressad citronsaft.
Gremolata
- Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja.
- Servera med pasta och gremolata.
- Cook Time: 90 mins