Köttfärslimpa med fläsk och vitkål är enkelt och tidvis tråkigt, men det går att piffa upp en köttfärslimpa så att den inte liknar något annat. Vill ni ändå testa något annat, så har vi och recept på en fetaostfylld köttfärslimpa med oliver.
PrintKöttfärslimpa med fläsk och vitkål
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 400 g nötfärs
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 100 g sidfläsk, fint tärnat
- 200 g vitkål, strimlat
- 2 st gula lökar, skalade och skivade
- Salt, ~0,5 tsk
- Svartpeppar
Gräddsås
- 3 dl kalvfond eller -buljong
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 msk ättiksprit, 12 %
- Salt
- Svartpeppar
- Strösocker
- Eventuellt maizena till redning
Instructions
- Sätt ugnen på 150°.
- Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i c:a 10 minuter. Tillsätt sedan ägget och färsen.
- Stek fläsket på hög värme tills det blir knaprigt. Vänd ner kålen och löken och stek tills det blir mjukt. Låt svalna en stund och blanda med färsen, salta och peppra. Lägg ner i en ugnsform och forma till någon form av limpa.
- In i ugnen i c:a 35 minuter.
Gräddsås
- Koka ihop grädden och fonden några minuter. Smaka av med ättiksprit, salt, peppar och socker. Red av med lite maizena utrört i vatten om den blir för tunn.
Skriv en kommentar