Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärslimpa med fläsk och vitkål


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 1 review

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 400 g nötfärs
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 100 g sidfläsk, fint tärnat
  • 200 g vitkål, strimlat
  • 2 st gula lökar, skalade och skivade
  • Salt, ~0,5 tsk
  • Svartpeppar

Gräddsås

  • 3 dl kalvfond eller -buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 msk ättiksprit, 12 %
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Strösocker
  • Eventuellt maizena till redning

Instructions

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i c:a 10 minuter. Tillsätt sedan ägget och färsen.
  3. Stek fläsket på hög värme tills det blir knaprigt. Vänd ner kålen och löken och stek tills det blir mjukt. Låt svalna en stund och blanda med färsen, salta och peppra. Lägg ner i en ugnsform och forma till någon form av limpa.
  4. In i ugnen i c:a 35 minuter.

Gräddsås

  1. Koka ihop grädden och fonden några minuter. Smaka av med ättiksprit, salt, peppar och socker. Red av med lite maizena utrört i vatten om den blir för tunn.