Moussaka med lammfärs, zucchini, aubergine och potatis
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 600 g lammfärs
- 400 g aubergine, skivad
- 400 g zucchini, skivad
- 500 g vinterpotatis, skivad
- 2 ½ msk olivolja
- salt och malen svartpeppar
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk olivolja
- 500 g konserverade hela tomater, avrunna
- salt och malen svartpeppar
Sås:
- 3 äggulor
- 4 dl matyoghurt
- 2 dl riven ost
Instructions
- Värm ugnen till 225º.
- Lägg grönsaker och potatis i en långpanna. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Stek i ugn c:a 15 minuter.
- Fräs lök och vitlök i olja i panna med höga kanter eller gryta. Tillsätt färs och bryn tills den blivit smulig och fått färg.
- Blanda ner tomater och krydda med salt och peppar.
- Sänk ugnstemperaturen till 200º.
- Varva färs, grönsaker och potatis i en smord ugnssäkerform.
- Sås:
- Blanda samman äggula och yoghurt, tillsätt hälften av osten och blanda väl. Häll såsen i formen, strö över resten av osten och grädda i ugn c:a 40 minuter.
- Tillaga gärna moussakan dagen före och värm den lätt i ugn.
Skriv en kommentar