Tröttnat på tacos och tacopaj? Gör en tacorulle! Ett trevligt ombyte från det vanliga fredagsmyset och helgfestiviteterna.
PrintOstgratinerad tacorulle
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
Rulle:
- 2 1/2dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Fyllning:
- 500 gr nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 påse tacokryddor
- 3/4 dl tacosås
Topping:
- 1/2 dl tacosås
- 1 dl riven ost
Instructions
- Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa sönder dem. Häll i resten av mjölken, bakpulver och salt. Häll smeten i en långpanna, 30x40cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 250grader.
- Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen till 275 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lökhack i smör i en stekpanna, tillsätt resten av ingredienserna. Låt röran koka upp.
- Bred köttfärsröran över den varma pannkakan. Gör en rulle, rulla samman så hårt det går med hjälp av bakpapperet. Lägg rullen på ett nytt bakpapper. Bred över tacosås och strö över ost. Gratinera din tacorulle mitt i ugnen 7-8 minuter, tills osten har smält något.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 10 mins
17
Skriv en kommentar