Finns det några mer klassiskt än en god pannbiff med lök?
PrintPannbiff med lök
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 500 g blandfärs
- 2 st medelstora gula lökar
- 3 st kokta potatisar
- 0,5 dl mjölk
- 0.5 dl grädde
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk soja
- salt
- peppar
- 2 st stora gula lökar
- smör till stekning
- socker
Instructions
- Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
- Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
- Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
- Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
- Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek varje pannbiff sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
- Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
0
Skriv en kommentar