En blandning av köttfärs, lök, grön paprika och ketchup kryddad med vitlök och sötad med råsocker gör detta klassiska amerikanska recept till en rejäl och smakrik köttfyllning som serveras på hamburgerbröd.
PrintSloppy Joes
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6 1x
Ingredients
Scale
- 500 g köttfärs
- ~0,5 gul lök, hackad
- ~0,5 grön paprika, hackad
- 2–3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk gul senap
- ~2 dl ketchup
- 3 tsk råsocker
- Salt
- Peppar
Instructions
- Stek köttfärsen tillsammans med löken och paprikan på medelvärme, häll av överflödig vätska.
- Rör ner vitlök, senap, ketchup, råsocker och blanda väl.
- Sänk värmen och låt puttra i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Notes
Ett par droppar av någon stark sås, eller lite chili, kan vara på sin plats för att stinga till den lite.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
3
Skriv en kommentar