Köttfärssås är grymt. Tricket ligger i att koka den så länge man orkar, och verkligen se till att alla smaker bakas in i varandra. Vi föredrar vin istället för vatten, men ha koll på att den mängd som listas nedan verkligen behövs.
PrintKöttfärssås
- Total Time: 1 hour 15 mins
Ingredients
Scale
- 2 gula lökar
- 400 g köttfärs
- 400 g konserverade tomater, hela
- 1 dl vatten (eller rött vin)
- 1 tärning köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 st lagerblad
- 1 tsk oregano
- Chili efter smak
- Malen svartpeppar
- Salt
Instructions
- Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg.
- Smula ner köttfärsen och låt den bryna med, salta och peppra. Späd med tomat och vatten/vin.
- Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock minst 60 min. Ju längre desto bättre. Smaka av med salt och eventuellt lite socker för att runda av tomatsmaken om det behövs.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour
Skriv en kommentar