En kryddig lammgryta kanske låter som en påsk-happening men vi kan garantera att den passar året runt och till både vardag som fest.
PrintKryddig lammgryta
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 500 g lammstek, tärnad
- 2 gula lökar, hackade
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, hackad
- 2 msk soja
- 5 dl köttbuljong
- 1 röd paprika, i bitar
- 1 grön paprika, i bitar
- 3 msk ljus maizenaredning
- 1 citron, rivet skal
- matyoghurt
Instructions
- Bryn kött och lök i matfett. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Lägg över i en gryta.
- Tillsätt tomatpuré, vitlök, chili, soja och buljong. Sjud under lock c:a 30 minuter.
- Tillsätt paprika och sjud ytterligare 5 minuter. Red med maizena och koka 1 minut. Strö över citronskal.
- Servera med t.ex. ris och yoghurt.
- Om man använder nötkött istället för lamm, lägg på en timme eller mer på koktiden.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
Skriv en kommentar