Ingredients
Scale
Fyllning:
- 4–5 hg grytbitar av fläsk eller nöt
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl buljong
- 1 pkt ärter, majs och paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl chilisås
- salt
- peppar
Pajdeg:
- 4 dl vetemjöl
- 200 gram margarin
- 3–4 msk kallt vatten.
Instructions
Pajdeg:
- Blanda alla ingredienser, låt vila c:a 1 timme.
Fyllningen:
- Klipp bacon i strimlor, stek och låt rinna av. Skär köttet i tärningar. Bryn med löken, salta och peppra.
- Tillsätt tomaterna och späd med buljong. Lägg på lock och låt puttra i nån timme tills köttet är mört.
- Tillsätt chilisås och kryddor, rör ner grönsaker och bacon. Häll blandningen i en form, c:a 6-7 cm hög, och låt fyllningen svalna.
- Ta 1/3 av degen och rulla ut till smala längder och lägg runt kanterna och pensla med ägg. Kavla resten till ett lock och lägg ovanpå och pensla med ägg.
- In i ugnen i 225° i 25-30 minuter.
- Om du vill ha lite mildare smak, så kan man tillsätta lite grädde.
- Prep Time: 1 hour
- Cook Time: 30 mins