En brödfri version av den klassiska Philly Cheesesteak-mackan som passar perfekt till matlådan. Zucchinin och svampen ger lite volym och kompenserar väl för bristen på bröd. ...
Nöt
Firecracker köttfärs & brysselkål
Firecracker köttfärs & brysselkål serveras med ris. Firecracker-såsen är gjord med en kombination av chiliflakes, hot sauce och honung för en kryddig och söt måltid full med smak. Bra i matlådan och med ett högt proteininnehåll även bra efter gymmet. ...
Helstekt oxfilé
Helstekt oxfilé är en klassisk rätt på nyårsafton. I det här receptet tillagas den på låg temperatur under lång tid, och reder sig i stort sett själv. Vi körde vår oxfilé på 1.6 kg i 110 minuter, och då blev det fint rosa. Nästa gång kortar vi nog ner tiden till 90 minuter och får den lite rödare ändå. Om ni hellre vill använda termometer för att ha koll på er helstekta oxfilé, så finns det några angivelser under noteringar nedan. ...
Saltimbocca
Saltimbocca betyder ungefär "hoppar in i munnen" ska väl egentligen bestå av kalvkött, men vi tar den billiga vägen ut och har lövbiff. Om ni gör detsamma, se bara till att inte överkoka köttet så det tenderar att bli lite torrt. Det söta vinet kompenserar fint sältan, och salvian piffar till det hela. ...
Högrev med vin i ugn
Det här receptet på högrev med vin i ugn behöver väldigt lite förberedelser, men för att köttet ska bli så mört att det nästan faller i sär så behövs minst 4 timmar i ugnen. Men det är absolut värt väntan. ...