Ingredients
Scale
- ~1 kg högrev
- 6 dl rödvin, mustigt
- 2 dl kalvfond
- 1 st morot, skuren i skivor
- 3 st vitlöksklyftor, krossade
- 3 st lagerblad
- 2 st rosmarinkvistar, färska
- 25 g smör
- Salt & peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 125°.
- Lägg ner högreven i en gjutjärnsgryta, häll över rödvinet och lägg ner lagerblad och rosmarin.
- Täck med lock och ställ in i ugnen i runt 4 timmar. Vänd och eller ös steken emellanåt. Köttet är klart när man med enkelhet kan dra trådar av kött från steken.
- Sila av rödvinet och tillsätt kalvfonden. Koka upp och reducera ner till hälften. Smaka av med salt & peppar samt blanka av såsen med smöret.
Notes
Vi hade 3 dl fond, men det gjorde det hela ettersalt. Vi hade även saltat smör i såsen, vilket kan ha bidragit till den hiskeliga sältan.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 4 hours 30 mins