Ingredients
Scale
- 1–1 1/2 kg rostbiff
- 1 tsk salt
- Ordentligt med nymalen svartpeppar
Marinad:
- 1 dl soja
- 0,75 – 1,5 dl balsamicovinäger
- 1 1/2 msk kalvfond
- 3 msk flytande honung
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1/2 kruka färsk timjan
- 1/2 kruka färsk oregano
- 50 g kapris (avrunnen vikt)
Instructions
- Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. Sätt in en köttermometer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form, och sätt mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 60°, då är den rosa med röd kärna. Vill du ha den rödare, ta den vid 55°; lätt rosa, ta den vid 65°. Tid i ugnen är c:a 1 1/2 – 2 timmar.
- Hacka vitlöken och de färska kryddorna. Hacka häflten av kaprisen grovt, och spara resten till garnering. Blanda alla ingredienser till marinaden. Ta den mindre mängden balsamico om du föredrar en mindre syrlig marinad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och håll över marinaden och skyn från köttet. Lägg ind et i kylen när det svalnat.
- Låt det ligga ett till två dygn.
- Skär köttet i tunna skivor och skeda påp lite av marinaden. garnera med kapris och några kvistar oregano och timjan.