Description
En brödfri version av den klassiska Philly Cheesesteak-mackan som passar perfekt till matlådan. Zucchinin och svampen ger lite volym och kompenserar väl för bristen på bröd.
Ingredients
1 kg högrev, hel bit
2 zucchinis
225 g skivade champinjoner
2 grön paprika
1 silverlök
2 msk Worcestershiresås
Salt och peppar efter smak
2 msk olivolja
5 skivor provoloneost, eller mozarella
Kryddor till köttet
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk paprika
1⁄2 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1⁄2 tsk vitlökspulver
1 msk italiensk krydda
Instructions
1. Skär bort alla stora bitar av fett från köttet. Skär den i tunna bitar, c:a 0,5 cm tjocka. Köttbitarna ska vara ungefär 3x3x0,5 cm stora.
2. Värm en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt 1 msk olivolja.
3. Blanda alla kryddor och krydda ena sidan av köttet med hälften. Lägg köttet med den kryddade sidan nedåt i stekpannan och krydda den andra sidan. Stek i ungefär en minut och vänd. Köttet kommer att tillagas väldigt snabbt eftersom det är så tunt.
4. Tillsätt 2 msk Worcestershiresås och blanda runt. Behåll saften som blir över i pannan.
5. Skär löken och paprikan i strimlor. Skär dina svampar i små tärningar och zucchinin i stora tärningar.
6. Värm en annan stekpanna på medelvärme. Häll lite olivolja i varje. I den ena tillsätter du lök och paprika och i den andra tillsätts tärnad svamp. När svampen har krympt och blivit mjuk, lägg i zucchinin. Stek tills den är mjuk.
7. Krydda maten med salt och peppar efter smak.
Notes
Detta recept ger 5 portioner. Fördela ingredienserna jämnt mellan dina 5 matlådor. Varva svamp- och zucchiniblandningen med lök och paprika, och till sist biffen. Häll eventuell återstående sås på toppen för mer smak. Lägg en skiva provoloneost på toppen av varje maträtt.
Hittar du inte provolone så fungerar mozarella också bra.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 30
Nutrition
- Calories: 588 kcal
- Fat: 41 g
- Carbohydrates: 12 g
- Protein: 42 g