Rödvinsmarinerad lövbiff
- Total Time: 3 hours 10 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 500 g lövbiff, strimlad
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- salt
- vitpeppar
Marinad:
- ½ dl olivolja
- 1 ½ dl rött vin
- 1 lagerblad
- 5 vitpepparkorn, krossade
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
Instructions
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den i en plastpåse och lägg i köttet. Låt stå kallt minst 3 timmar.
- Ta upp köttet och sila marinaden i en kastrull. Tillsätt tomater och tomatpuré och koka upp. Krydda med salt och peppar. Ta en nypa socker om du vill ta udden av tomatsmaken. Lägg i köttet, lite i taget, så det kokar hela tiden. Sjud sakta under lock c:a 10 minuter.
- Servera köttet med pasta.
- Prep Time: 3 hours
- Cook Time: 10 mins
Skriv en kommentar