Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rödvinsmarinerad lövbiff


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 3 hours 10 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g lövbiff, strimlad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • vitpeppar

Marinad:

  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn, krossade
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Instructions

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den i en plastpåse och lägg i köttet. Låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta upp köttet och sila marinaden i en kastrull. Tillsätt tomater och tomatpuré och koka upp. Krydda med salt och peppar. Ta en nypa socker om du vill ta udden av tomatsmaken. Lägg i köttet, lite i taget, så det kokar hela tiden. Sjud sakta under lock c:a 10 minuter.
  3. Servera köttet med pasta.
  • Prep Time: 3 hours
  • Cook Time: 10 mins
Exit mobile version