Osso buco, denna italienska klassiker från Milano, är ett långkok av kalvlägg och kan översättas till "ben med hål" vilket är ganska träffande. Kalvläggen bräseras tillsammans med grönsaker, kryddor och ett gott vitt vin. Snåla inte på vinet; använd gärna ett med bra kvalitet. Osso buco är den perfekta bjudmiddagen! ...
Kött
Helstekt oxfilé
Helstekt oxfilé är en klassisk rätt på nyårsafton. I det här receptet tillagas den på låg temperatur under lång tid, och reder sig i stort sett själv. Vi körde vår oxfilé på 1.6 kg i 110 minuter, och då blev det fint rosa. Nästa gång kortar vi nog ner tiden till 90 minuter och får den lite rödare ändå. Om ni hellre vill använda termometer för att ha koll på er helstekta oxfilé, så finns det några angivelser under noteringar nedan. ...
Limefilé
Limefilé är ett recept med lite annorlunda smak. Limefilé utnyttjar de flesta smaklökarna: sötma, sälta och såklart surhet. Vi kan säkert få in umami där också i och med sojan. Det är i det hela taget en mycket smakrik och förnöjsam upplevelse som kommer att överraska! ...
Honungsdoftande fläskfilégryta
Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon, som är det kompletta namnet, är ett kvickt och simpelt recept som smakar alldeles förtjusande. Sötman i honungen balanseras snyggt upp av sältan i gorgonzolan, och skapar en fläskfilégryta som vi rankar som en av de godaste. ...
Fläskfilé med parmesanost och kantareller
Ett mycket snabbt, enkelt och smakrikt middagstips. Bara att steka fläskfilén och kantarellerna och in ugnen och sedan sköter det sig själv. Kantarellerna är valfria, men det finns väl ingen som kan tacka nej till svenska kantareller, stekta i ohemult mycket smör? ...