Wienerschnitzel
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- c:a 800 g schnitzel
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 st citron
- 1 dl kapris
- Smör
- Salt
- Peppar
Sås
- 1 dl kalvfond
- 1 dl grädde
- 1 st lök
- 1 dl öl
- 1 msk kaprisspad
- Salt
- Peppar
Instructions
- Banka köttet tunt mellan plastpåsar och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
- Vänd alla köttbitar i varje skål – först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett – gärna smör och olja blandat.
- Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
- Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kapris.
Orginalrecept av Anders Levén.
0
Skriv en kommentar