Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wienerschnitzel


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • c:a 800 g schnitzel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st citron
  • 1 dl kapris
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Sås

  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 st lök
  • 1 dl öl
  • 1 msk kaprisspad
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Banka köttet tunt mellan plastpåsar och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
  2. Vänd alla köttbitar i varje skål – först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett – gärna smör och olja blandat.
  3. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
  4. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kapris.