Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wienerschnitzel


(Inga betyg än)

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • c:a 800 g schnitzel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st citron
  • 1 dl kapris
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Sås

  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 st lök
  • 1 dl öl
  • 1 msk kaprisspad
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Banka köttet tunt mellan plastpåsar och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
  2. Vänd alla köttbitar i varje skål – först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett – gärna smör och olja blandat.
  3. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
  4. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kapris.
Exit mobile version