Köttbullar med tomatsås är en enkel vardagsmiddag som är klar på några minuter! Med saftiga, smakrika köttbullar i en krämig tomatsås är de fantastiska med ångat ris, potatismos eller nudlar.
Köttbullar i tomatsås
- Total Time: 55 minuter
- Yield: 4 1x
Description
Köttbullar med tomatsås är en enkel vardagsmiddag som är klar på några minuter! Med saftiga, smakrika köttbullar i en krämig tomatsås är de fantastiska med ångat ris, potatismos eller nudlar.
Ingredients
Tomatsås
- 0,5 lök
- 1 burk krossade tomater
- 50 gram smör
- 0,5 msk socker
- 0,5 tsk salt
- Skalet från en citron
Köttbullar
- 1 skiva vitt bröd, nån dag gammalt
- 3 msk mjölk
- 500 gr blandfärs
- 2 msk riven parmesan- eller annan lagrad ost
- 0,5 tsk salt
Instructions
- Börja med tomatsåsen. Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med tomater, smör, socker och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.
- Riv brödet i små bitar och lägg i en liten skål, häll på mjölken och rör om så att brödet suger åt sig mjölken. Låt stå i ett par minuter.
- Lägg köttfärs, ost och lite salt och peppar i en bunke. Krama ur mjölken ur brödet och lägg brödet i bunken. Blanda alltihop till en jämn färs.
- Rulla köttbullarna, de ska vara ganska små, som bigarråer ungefär. Lägg köttbullarna på en tallrik.
- Sätt en stekpanna på medelstark värme och lägg i en matsked smör. Stek köttbullarna runt om så att de får färg – de behöver inte bli genomstekta,
- eftersom de kokas klara i såsen.
- Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen i 15 minuter.
- Rör i 1 msk smör och riv över ost.
- Prep Time: 40 minuter
- Cook Time: 15 minuter
Skriv en kommentar