Det här blir en riktigt god och krämig svamppasta om man behandlar ingredienserna väl. Den fungerar mycket bra till de allra flesta tillfällen, och ingen kommer att kunna motstå magin från denna krämiga svamppasta. Framförallt inte vegetarianerna.
PrintKrämig svamppasta
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 personer
- 400 g kantareller (eller valfri svamp)
- 400 g pasta
- 1 purjolök
- 3 dl torrt vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk finhackad timjan
- 250 g bladspenat
- 2 dl finriven parmesan
- Salt
- Peppar
Instructions
- Ansa och skiva svampen. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med 1/2 tsk salt och lägg åt sidan.
- Koka pastan.
- Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till c:a hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan och låt småkoka i 3-5 minuter.
- Lägg på spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut.
- Häll av pastan men spara c:a 2 dl av pastavattnet.
- Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen ”klibbar” fast på pastan, c:a 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.
0
Skriv en kommentar