Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig svamppasta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 personer
  • 400 g kantareller (eller valfri svamp)
  • 400 g pasta
  • 1 purjolök
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad timjan
  • 250 g bladspenat
  • 2 dl finriven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Ansa och skiva svampen. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med 1/2 tsk salt och lägg åt sidan.
  2. Koka pastan.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till c:a hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan och låt småkoka i 3-5 minuter.
  4. Lägg på spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut.
  5. Häll av pastan men spara c:a 2 dl av pastavattnet.
  6. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen ”klibbar” fast på pastan, c:a 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.