Ingredients
Scale
- 4 personer
- 400 g kantareller (eller valfri svamp)
- 400 g pasta
- 1 purjolök
- 3 dl torrt vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk finhackad timjan
- 250 g bladspenat
- 2 dl finriven parmesan
- Salt
- Peppar
Instructions
- Ansa och skiva svampen. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med 1/2 tsk salt och lägg åt sidan.
- Koka pastan.
- Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till c:a hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan och låt småkoka i 3-5 minuter.
- Lägg på spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut.
- Häll av pastan men spara c:a 2 dl av pastavattnet.
- Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen ”klibbar” fast på pastan, c:a 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.