Saltimbocca betyder ungefär "hoppar in i munnen" ska väl egentligen bestå av kalvkött, men vi tar den billiga vägen ut och har lövbiff. Om ni gör detsamma, se bara till att inte överkoka köttet så det tenderar att bli lite torrt. Det söta vinet kompenserar fint sältan, och salvian piffar till det hela. ...
Huvudrätt
Kantarellpaj
Förhoppningsvis så har du fått ha ditt kantarellställe ifred för gnidna kantarellsnyltare, och besitter en rik skatt av skogens guld. Varför inte använda dem till att göra en god och värmande kantarellpaj för att möta den nalkande hösten? Snabbt, enkelt och gott, en kantarellpaj kan aldrig slå fel. ...
Grekisk sallad
En simpel grekisk sallad som den såg ut i Kalives, nådens år 2013. De serverade den med lokalproducerad, krämig fetaost vilket kan vara ganska svårt att hitta här hemma, och med sin egenproducerade olivolja som var fantastiskt god. Devisen verkar vara ju enklare desto bättre, och receptet är inte svårare än att vem som helst klarar av det. Passar bra till en liten förrätt, som tillbehör till middagen eller varför inte en lätt lunch. ...
Lennarts kokta kräftor
Ingen september utan kräftskivor runt varje hörn. Det receptet på kräftkok ger en liten sötma i och med farinsockret som ger det hela en mycket rund och fin smak. Mycket väl värt att pröva! Stirra inte för mycket på den fattiga bilden; de tre stackars kräftorna var de som blev över efter den senaste kräftskivan. Matigare bild utlovas. ...
Sloppy Joes
En blandning av köttfärs, lök, grön paprika och ketchup kryddad med vitlök och sötad med råsocker gör detta klassiska amerikanska recept till en rejäl och smakrik köttfyllning som serveras på hamburgerbröd. ...